#2 De eerste stap (in een veilige mini-wereld)

De eerste aflevering van mijn podcast nam ik laatst op een zaterdagmiddag op. In een uurtje. Het bleek zowel lastiger als eenvoudiger dan ik dacht. Na die eerste opname duurde het alleen nog wel even voordat ik het online zette.

Hoe dat kwam, waar ik allemaal tegenaan liep en hoe ik zorgde dat het er wel kwam? Dat kan je allemaal terugluisteren in de eerste en de tweede aflevering die nu online staan.

reageren?

Heel benieuwd naar jouw reactie! Herken je iets van mijn proces, wil je iets vragen of wat anders delen? Leuk, doen!

Je kan me mailen of stuur me een berichtje via Instagram.

Als je in iTunes luistert, vind ik het echt het super als je de podcast daar een recensie of sterren wilt geven! Zo kan de podcast ook weer door anderen worden gevonden.

links uit deze aflevering

In deze aflevering noemde ik:

  • Ira Glass over The Gap. Een prachtig gemaakt over hoe je als je net ergens mee begint, dat wat je maakt nog zo tegenvalt. Het is een bemoedigende boodschap over waarom je daar vooral mee door moet gaan.
  • Tara Mohr vertelt in haar boek Playing Big over twee verschillende soorten angst: Yirah en Pachad. Het helpt mij om op een andere manier te kijken naar wanneer ik iets spannend vindt. Het boek heb ik verder sowieso van begin tot eind vrijwel helemaal onderstreept. 🙂 Het staat vol praktische tips over hoe je meer durft en voor elkaar krijgt.

over de podcast

‘Gewoon beginnen (hoe doe je dat)’ is mijn podcastavontuur. Ik ga op onderzoek naar hoe ik ‘gewoon begin’ met een podcast. Zonder eindeloze mooimakerij, perfectionistisch gepiel en (hopelijk) gedoe.

Ik zoek uit hoe mijn creatieve proces werkt, en dat van anderen. Wat zijn de momenten dat je niet vooruit komt en wanneer gaat dat als vanzelf? En vooral… waar komt dat door? Ik neem jou graag mee in deze ontdekkingsreis!

luisterplekken

Luister de podcast op jouw favoriete app. Ik doe dat zelf het allerliefste in Overcast maar je kan ook luisteren op:

Add A Comment