Ideeën fladderen door je hoofd. Projectjes om te beginnen. Kriebelende creatieve verlangens om te verkennen.
Alleen blijven ze daar vaak hangen. Ergens tussen het bedenken en het beginnen, gaat de rem er op.
Want wat is het nut? Slaat het wel ergens op? Wat gaan anderen er van vinden? Waar begin je? Wat is de juiste keuze?
Allemaal vragen waardoor de kriebels in je buik in een zwaar stroperig gevoel veranderen. Je ideeën schuiven met je mee, vooruit in de tijd. Naar een later moment als het beter uitkomt of als je er wel klaar voor bent.
Alleen laten die ideetjes je niet los. Ze hebben geen zin meer om te wachten. Ze willen met je op avontuur. Ontdekken wat er te beleven valt!
Een speeltuin voor beginnen
BEGIN met BEGINNEN is een coachingstraject waarin je acht weken lang (alleen en samen met anderen) op een ontdekkingsreis gaat in beginnen.
Je gaat spelen en experimenteren met jouw ideeën en verlangens in plaats van ze in je hoofd te laten vastdraaien.
Je ontdekt hoe je het leuk, licht en luchtig maakt zodat je daarna niet meer stopt met beginnen. Op een hele andere manier, die voelt als spelen, als een avontuur. Soms voelt het zelfs een beetje magisch!
Een andere manier van beginnen
Geen vaste regels, niet zoals het ‘hoort’ of moet. Maar ontdekken wat voor jou werkt. En vooral ook wat niet werkt, zodat je dat voortaan kan laten!
Door te vertrouwen op je ingevingen. Die niet meer overdenken of over twijfelen maar je impulsen volgen. Zo op een organische manier ontdekken wat er ontstaat.Acht weken lang ga je (alleen en samen met anderen) op een ontdekkingsreis in beginnen.
Niet vanuit druk (ook niet die van het jezelf moeten gunnen) en gogogo (ook niet voor de projecten die je zo graag wil doen). Maar steeds weer terug gaan naar ontspanning en plezier.
Zó gaan we
beginnen met beginnen
een
Live workshop
We beginnen op dinsdag 27 februari met een live workshop in Utrecht.
In de workshop ga je meteen ervaren hoe je op een speelse manier begint. Het zal je verrassen hoe goed dat je dat al kan!
Verder leer je de anderen kennen en leggen we de basis voor de rest van het programma.
Twee
Online omgeving
Daarna gaan we verder in de online omgeving. Daar vind je jouw eigen dagboek waarin je ontdekkingen over je beginproces bijhoudt, wekelijkse opdrachten, video’s die je inspiratie geven en je aanmoedigen.
Drie
Wekelijkse thema’s
Ik neem je iedere week weer mee in een nieuw beginthema. Je krijgt allerlei opdrachten om die voor jezelf te verkennen: mijmervragen, schrijfopdrachten, audiowandelingen, lijstjes maken, creatieve maakopdrachten.
vier
Online sessies
Om de twee weken zien we elkaar online. Je krijgt dan opdrachten om inzichten uit de weken daarvoor te halen, te verdiepen, toe te passen. Daarna is er nog een half uur waarin je al je vragen kwijt kan. De online sessies worden ook opgenomen.
vijf
1-op-1 sessie
Aan het einde van het traject hebben we een 1 op 1 sessie met elkaar. Dan kijken we samen terug.
Hoe kan je de inzichten die je hebt opgedaan aan elkaar knopen? En we kijken naar wat jij nodig hebt om door te gaan met wat je ontdekt hebt, hoe je blijft doen wat voor jou werkt.
Iedere week een ander thema
We geven eerst uitgebreid aandacht aan de fases voor het echte beginnen. Want daar blijven ideeën vaak hangen. Bovendien zijn deze twee fases onmisbaar om niet vanuit moeten en presteren aan de slag te gaan maar echt vanuit jezelf en vanuit plezier.
De eerste week duiken we dan ook midden in het plezier. Hoe begin je daar?
Dus niet omdat iets moet of zo hoort. Maar omdat je er vlinders van in je buik krijgt, omdat je er ZIN in hebt!
En hoe blijf je die zin daarna steeds weer aanwakkeren?
Daarna ontdekken we hoe je ideeën malser worden door ze te laten sudderen, marineren.
Niet meteen hophophop in actie. Als je dat goed doet, kan het daadwerkelijke beginnen zelfs moeiteloos aanvoelen.
We kijken ook hoe je in die fase niet in getwijfel en onzekerheid verzand. Want daar gaat beginnen vaak mis.
Daarna duiken we echt het beginnen in. We gaan doen. Spelen! Ontdekken hoe je beginnen leuk en licht maakt.
In deze week ga je ontdekken hoe je ideeën klein maakt zodat ze niet meer overweldigend of zwaar voelen maar leuk en licht.
Hoe zet er niet zoveel druk op? Maar krijg je juist zin om er zo snel mogelijk mee aan de slag te gaan!
In deze themaweek ontdek je hoe je van beginnen spelen maakt.
Je zet een experimenteerbril op. Je gaat je afvragen ‘goh, wat gebeurt er als…?’ in plaats van te denken ‘het MOET lukken’.
Want door te doen ontdek je zoveel nieuws waar je daarna op verder kan voortborduren!
Ook de fases na het beginnen duiken we uitgebreid in. Want die slaan we vaak over. Terwijl goed afronden zo belangrijk is om blijvend vanuit plezier te beginnen en niet steeds in dezelfde rondjes vast te draaien.
Je gaat al je stappen vieren. Zelfs als het resultaat anders is dan je had gehoopt!
Zo koppel je succes los van je verwachtingen en beloningen aan dat je dingen probeert.
Want zo krijg je zin om nog veel meer te proberen!
Als laatste ga je ontdekken hoe je de vruchten plukt van je experimenten.
Even een pas op de plaats, terugkeken naar wat je gedaan hebt en eruit halen wat waardevol voor je is.
Waar wil je meer van? Wat wil je verder ontdekken? En wat vond je niks en ga je voortaan laten?
Het werkt omdat…
1
Andere manier van werken dan je het tot nu toe hebt gedaan. Je leert een model kennen dat je steeds weer opnieuw helpt om klein en vanuit plezier stappen te zetten
Je onderdeel bent van een bemoedigende club medebeginners. Het geeft geruststelling dat je niet alleen bent in de dingen waar je tegen aan loopt, de herkenning geeft lucht en de oplossingen van anderen geven inspiratie.
2
3
Je gaat het gesprek met jezelf veranderen. Niet de strenge toon die je nu vaak in je gedachten hoort maar vriendelijk en nieuwsgierig. En dat maakt zo’n verschil!
Het is geen online programma waar je steeds maar niet aan toe komt. Je krijgt wekelijks reminders die je steeds weer laten nadenken over en aan de slag gaan met jouw beginonderzoek
4