Drie verrassende online events (nu we toch thuiszitten).

Wat is het toch een gekke tijd, hè?. Zo steeds thuis zijn. Ik mis ‘real life’ ontmoetingen. En toch… ik heb afgelopen jaar ook ontdekt hoe bijzonder het contact online kan zijn. Ik maak nu zelfs dingen mee die offline niet eens zouden kunnen.

Zo zat ik dit voorjaar in een online collage-avond. Iedereen was op een ander plekje in de wereld met papier en lijm aan de slag. Eén van de vrouwen woonde in een klein stadje in Engeland. Om 20 uur gingen ze daar klappen voor de zorg. In plaats van er even tussen uit te piepen, nam ze haar laptop en ons mee naar het balkon. We zagen haar en de buren klappen. Vanachter onze laptop klapten we vanuit onze eigen huizen in Amerika, Canada en Nederland mee. Ik vond dat zo’n ontroerend en verbindend moment.

Nu we weer meer binnen zijn en niet naar de bios, groepslessen of andere uitjes kunnen, wat kan er wel? En vooral, wat kan er nu dat je anders nooit zou meemaken?

Ik heb drie leuke online ontmoetingen voor je. Eentje die ik heb uitgeprobeerd, een ander die ik vanwege de enthousiaste reacties nog een keer organiseer en een spiksplinternieuw event. 

Distance Disco

Dit is een dansfeestje met een vleugje speurtocht. Je danst met een hele club mensen. Alleen hoort maar één iemand anders hetzelfde nummer als jij. Die probeer je te ontdekken door hoe de ander danst.

Je kan meedansen met hun wekelijkse vrijdagdisco of er zelf één organiseren. In een paar klikken maak je je eigen event aan. 

Samen met mijn broer Jilles heb ik een paar keer zo’n eigen Distance Disco gedaan. Via social media nodigden we mensen uit. Daar kwamen bekenden op af (waarvan ik sommigen al jaren niet had gezien) en mensen die ik nog nooit had ontmoet. Zo bijzonder om allemaal in onze eigen huiskamer met elkaar te dansen.

Nog een Verrasbakkie 

Weet je wat ik nu ook mis? Spontane ontmoetingen. Een gesprekje bij de bushalte. Mensen onverwachts tegenkomen. 

Dus organiseerde ik afgelopen dinsdag voor het eerst Verrasbakkie. Daarin drink je een bakkie koffie (of thee, of wat je maar lekker vindt) met iemand die je nog niet kent. Door toeval (en de magie van Zoom) word je aan een willekeurig iemand gekoppeld.

Wat was er een leuke groep, zeg! Na alle enthousiaste reacties (en verzoeken van mensen die het jammer vonden dat ze er niet bij konden zijn), organiseer ik het komende dinsdag weer.

Je kan je hier aanmelden voor Verrasbakkie.

Random Book Club

Dit event is speciaal voor jou als je een hele stapel ongelezen (non-fictie) boeken hebt. Mijn e-reader en kast staan er vol mee en ik koop ook steeds weer nieuwe boeken. Ik heb me daar vaak schuldig over gevoeld. Tot ik bedacht dat we er mee kunnen spelen. Het is een enorme schatkist vol inzichten. Ook als je ze nog niet gelezen hebt!

 

In de Random Book Club duiken we die schatkist in, aan de hand van opdrachten (je weet nu nog niet in welke boeken je gaat lezen, laat je verrassen). Journalen, mooie gesprekken over nieuwe inzichten die je hebt opgedoken.

Ook weer zoiets dat juist nu kan! Vanuit huis, naast je stapel boeken (kan ook op je e-reader). Waar je lekker in je joggingbroek vanaf je favoriete leesplekje mee doet.

Ik ben ontzettend benieuwd naar jou. Waar zou je nou weleens een online iets voor willen? Of heb je nog tips?

Laat het hieronder weten. Zo kunnen we met elkaar leuke ideeën verzamelen!

Add A Comment