• Zo fijn, Marieke begrijpt hoe mijn chaotische fladderhoofd werkt! Ze heeft een lichte, speelse, nieuwsgierige manier van werken die ik heel prettig vind. En tegelijkertijd gaat ze ook de diepte in.

  Ik heb altijd veel ideeën en inspiratie maar mijn plannen maakte ik steeds veel te groot en ingewikkeld, waardoor ik niet vooruit kwam.

  Het traject bij Marieke heeft me geholpen om te ontdekken hoe het anders kan. Ik vond het heel bijzonder om te ervaren wat er gebeurt door met kleine stapjes te werken. En om je enthousiasme te volgen.

  Wat eerst nog zwaar en geforceerd voor me voelde wordt daardoor kleiner en eenvoudiger. En het lukt nu wel om mijn ideeën in beweging te krijgen!

  Sharon Huisman De Stiltemaker
 • Na elk gesprek met Marieke zit ik weer vol energie en lijken de bergen waar ik tegenop zag ineens een heel stuk minder hoog.

  Ze heeft me geleerd milder naar mezelf te zijn. Ze gebruikt regelmatig haar eigen ervaringen als voorbeeld, dat vind ik fijn omdat ik dan weet dat ik niet de enige ben die tegen bepaalde dingen aanloopt.

  Ik gun iedereen zo’n fijne en doeltreffende coach als Marieke!

  Sylvia Niemantsverdriet
 • Ik had grote ideeën en plannen en toch vond ik niet wat ik nodig had om te beginnen. Gewoon te beginnen! Klein, leuk en mogelijk.

  Door het gesprek met Marieke kreeg ik vertrouwen in mijn richting en in het idee. Ik durfde te kiezen en te beslissen. En dat zorgde voor focus, een richting voor mijn energie en aandacht. Een gefocuste flow.

  Het voelde als een enorme opluchting en bevestiging. Dat wat je zelf zoekt en steeds maar niet kan vinden, daar kom je samen met Marieke!

  Anna Loots
 • Ik had een paar projecten die ik graag wilde doen maar die ik steeds liet liggen. Ik zette me vast, doordat ik van tevoren eerst wilde weten wat iets zou opleveren. Anders voelde het voor mij te vaag. De dingen waarvan ik dacht 'dat lijkt me gewoon heel leuk om te doen' deed ik niet. Ik stopte daardoor mijn inspiratie, ideeën en creativiteit.

  Door het traject bij Marieke heb ik nu een nieuwe aanpak en houding gevonden, waarbij ik niet eerst alles uit hoef te denken maar die wel heel praktisch is. Ik heb ontdekt dat ik daardoor al veel kan in korte tijd. Ik maak nu wel de dingen die ik graag wil maken, met meer plezier en rust.

  Het traject lijkt op het eerste gezicht luchtig, leuk en verrassend. En dat is ook zo maar het ging veel dieper dan ik had verwacht. Ik denk dat het juist door die combinatie zo goed beklijft.

  Het contact met Marieke voelde vertrouwd en warm. En met veel aandacht!

  Marjolein van Braam Morris marjoleintekent.nl
 • Marieke denkt op een verfrissende manier en hielp me door haar coaching van een andere kant naar mijn ideeën te kijken. Ik kon ze met haar begeleiding beter indelen op wat plezier en energie geeft.

  We namen onder de loep wat ik spannend vind, om daarna mini missies te formuleren die ik op korte termijn kan uitvoeren. Ik ben heel blij dat Marieke me weer een stapje verder heeft geholpen op mijn pad!

  Petra Wiebenga Beeldend kunstenaar, tekstschrijver & webredacteur
 • Het traject bij Marieke haalde me uit mijn hoofd en zorgde ervoor dat ik aan de slag ging. De opdrachten waren cadeautjes, bij het openen was ik elke keer weer benieuwd wat erin zou zitten.

  Door kleine oefeningen werden patronen op een hele directe en soms zelfs fysieke manier duidelijk. Ik vond het interessant om zo bewust met mijn creativiteit bezig te zijn. Hoe zet ik het aan, wat is het voor mij, wanneer raak ik geblokkeerd, wat kan dan helpen?

  Marieke weet mijn speelse kant aan te zetten. Ik kreeg door de oefeningen en onze gesprekken weer zin om aan de slag te gaan, andere materialen te ontdekken. Dat is voor mij als creatief heel waardevol, want het is èn heel leuk om te doen èn ik ontdek nieuwe dingen.

  Mijn valkuil is om vooral grote projecten te bedenken, door Marieke kom ik weer terug bij het kleine. Je hoeft niet altijd te weten wat eruit gaat komen om ergens mee te beginnen en creativiteit zit zoveel dingen. Het was lang geleden dat ik zo heb gewerkt, lang leve het ‘doe maar watten’!

  Beke Olyrhook junglereporter.nl
 • Ik vond het fijn om eens zo bewust bezig te zijn met mijn creatieve proces. Wat kan ik daarin veranderen? Het hielp me om mijn focus in de juiste richting te zetten. Marieke helpt me met het vinden van de begrenzing van mijn eindeloze creatieve ideeënstroom.

  In de drukte van alledag vind ik het lastig om ruimte te maken voor mezelf en mijn ideeën. Ik vond het fijn om daar eens uitgebreid de tijd voor te nemen. Het was voor mij een stok achter de deur én een kado aan mijzelf. Ik ruim nu wekelijks tijd in voor creativiteit in mijn werk.

  Marlisa Wareman Eigenaar Taman Indonesia