#1: Het begin

Yes, dit is de start van mijn podcastavontuur. Ik ga op onderzoek naar hoe ik ‘gewoon begin’ met een podcast. Zonder eindeloze mooimakerij, perfectionistisch gepiel en (hopelijk) gedoe.

Ik zoek uit hoe mijn creatieve proces werkt, en dat van anderen. Wat zijn de momenten dat je niet vooruit komt en wanneer gaat dat als vanzelf? En vooral… waar komt dat door? Ik neem jou graag mee in deze ontdekkingsreis!

Ik wil al jaren een podcast beginnen. Ik luister daar zelf heel graag en veel naar. Ik hou van goed geproduceerde documentaire/storytelling podcasts. Dat was ook wat ik wilde maken. Natuurlijk. 🙂

Nou, vorig jaar ben ik begonnen. Ik zocht eerst urenlang uit wat voor apparatuur ik daarvoor nodig had. Ik volgde een cursus waar ik van alles leerde over hoe je een écht goeie podcast maakt. Ik nam vele uren van mijzelf op. Mijn ouders, beste vriendin en mijn vriend heb ik geïnterviewd.

De eerste paar uur daarvan heb ik nog teruggeluisterd. Tot ik me al snel overweldigd voelde door het besef hoeveel tijd me het nog zou gaan kosten. Daarna verdween mijn plan langzaam naar de achtergrond.
Het bleef wel al die tijd knagen. Ik besefte dat ik het weer eens veel te groot en ingewikkeld had gemaakt.

Dus wilde ik het de volgende keer op de manier doen waarvan ik heb geleerd dat die voor me werkt. Gewoon beginnen. Het klein houden. Niet mezelf verliezen in perfectioneren en mooimakerij. Eén stap per keer en het van daaruit laten groeien en ontvouwen.

Heb je geluisterd? Heel benieuwd naar jouw reactie! Herken je iets van mijn proces, wil je iets vragen of wat anders delen? Leuk, doen!

Je kan me mailen of stuur me een berichtje via Instagram.

Als je in iTunes luistert, vind ik het echt het super als je de podcast daar een recensie of sterren wilt geven! Zo kan de podcast ook weer door anderen worden gevonden.

Luister de podcast op jouw favoriete app. Ik doe dat zelf het allerliefste in Overcast maar je kan ook luisteren op:

Add A Comment