Interview Marca van den Broek

Medecoach en -ondernemer Marca van den Broek nodigde mij uit voor een in een reeks interviews over ondernemen in Corona-tijd. Bijzonder om door Marca’s mooie vragen terug te kijken op de eerste maand van grote veranderingen. Ik vertelde in het interview over waar ik de afgelopen maand tegenaan gelopen ben en vooral ook wat mij daar bij helpt.

Podcast Klaagvrij Leven

Een heerlijk gesprek met Sandra Brandt (schrijver van het boek Klaagvrije Maandag). We hebben het gehad over hoe je steeds weer schakelt van angst naar plezier. Ontdekken waar dat zit, ook als het er niet lijkt te zijn. Hoe je in beweging blijft door dingen klein te houden. Over het belang van blijven spelen.

Het interview was op de ochtend waarin ’s avonds de eerste grote Coron-maatregelen bekend werden gemaakt. We kwamen terecht  in een tijd waarin we allemaal in razendtempo moesten leren hoe we ons kunnen aanpassen aan een nieuwe situatie die constant in verandering is. Ik heb in die eerste weken vaak terug gedacht aan ons gesprek. De onderwerpen waar we het in de uitzending over hadden, is wat me in die ingewikkelde tijd ook steeds weer helpt.

TEDxTalk

Dit was zo’n bijzondere dag in mijn leven! Mijn leven kreeg namelijk door een TEDtalk in 2009 een verrassende wending. Acht jaar daarna werd ik gevraagd om daarover te vertellen bij TEDxApeldoorn. 

Een talk over hoe ik leerde spelen, dat ook weer vergat en hoe ik het in een moeilijke tijd weer opnieuw ontdekte. En over mijn lievelingsding dat ik ooit heb bedacht: de SPEELregels kaartenset.