Oh jee, ik wil nog helemaal niet weg!

Nagekomen bericht 12 juli: Wat een bijzondere dag was gisteren zeg! Ik zette onderstaand bericht online waarna een ongelooflijke golf aan bestellingen en extraatjes op gang kwam. In minder dan een dag had ik genoeg geld bij elkaar om een nieuw vliegticket te kopen. Zondag stap ik nog niet in het vliegtuig terug en blijf ik nog een paar weken in Amerika om door te gaan met mijn avonturen.

Net als twee jaar geleden besloot ik weer een Summer of PLAY te houden. En heel eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat die de vorige kon overtreffen. Na pas een paar weken de zomer in te zijn, ben ik daar alleen niet meer zo van overtuigd. Want ook dit blijkt weer eentje vol verrassingen. En – dat is ook een grote verrassing voor me – een zomer waarin ik weer heel goed julie hulp kan gebruiken! Ik heb alleen wel een heel erg grote uitdaging bedacht.

Logo-summer-of-PLAY-rechthoek

Wacht. Ik klets je eerst even bij over de vorige keer.

Het begon met een geinig experiment in het voorjaar van 2011. Een maand lang deed ik elke dag een speelkwartier. Ik was namelijk benieuwd of ik dat nog kon. Spelen. En dat lukte! Zo goed zelfs dat ik besloot om de hele zomer te spelen: een Summer of PLAY. Ik had overigens verder geen idee wat dat was. Nou het bleek een zomer vol verrassingen. Ik ging stoepkrijten met vrienden, bedacht de SPEELregels, deed een week lang allemaal ‘eerste keren’ en eindigde met een playmob waarbij we gingen knikkeren, hoepelen, hinkelen, skippyballen op de Zuidas; het financieel hart van Nederland. En dat is slechts een fractie van alle avonturen die zomer.

Work hard, play hard

Na die zomer had ik ineens ook een vers nieuw bedrijf en product: de SPEELregels. Afgelopen jaren heb ik heel hard gewerkt aan het opbouwen van Bureau Play. Tijd dus om deze zomer weer eens lekker te gaan spelen. En om de draad weer op te pakken van mijn ontdekkingstocht in wat spelen voor me betekent en hoe ik dat kan inzetten (serieuze zaken die ik natuurlijk op een speelse manier onderzoek).

Dus hup in het vliegtuig.

Want deze Summer of PLAY begon in Amerika. In eerste instantie omdat tijdens de vorige zomer de droom was ontstaan om te gaan schrijven in de vele koffietentjes in New York (wat uiteindelijk Portland, Seattle en San Francisco is geworden, lang en leuk verhaal dat ik ergens anders nog wel een keer vertel). De doorslag gaf dat ik een kaartje kreeg voor een onwijs coole conferentie: World Domination Summit over ‘how to live a remarkable live in a conventional world’. En ik wilde nu ik toch aan de andere kant van de oceaan was wel eens heel graag een kijkje nemen bij een paar Amerikaanse bedrijven waarover ik in artikelen las dat ze plezier en spelen in hun bedrijfscultuur integreerden.

Nu 2,5 Amerikaanse weken verder…

Deze tweede speelzomer is pas net begonnen maar lijkt al verdomd veel op de vorige. Ik rol van het ene in het andere avontuur. Ik ontmoet te gekke mensen en er gebeuren zo ongelooflijk veel gave dingen. Ik krijg heel veel positieve reacties op de SPEELregels. Ik ben inmiddels zelfs al serieus aan het onderzoeken of ik ze hier kan uitgeven en met iemand uit New York daarover in gesprek. Verder word ik aan echt hele gave bedrijven gekoppeld waar ik een kijkje in de keuken kan nemen. Mega succesvolle miljarden bedrijven in ondermeer Sillicon Valley waarvan ik echt never nooit niet had durven dromen dat ik daar langs zou kunnen gaan (het blijft nog even een verrassing welke dat zijn).

Oeps

Er is alleen een maar. En dat is meteen een hele grote. Namelijk dat ik aanstaande zondag alweer terug vlieg. Ongelooflijk balen dus. Net nu de kansen zich beginnen op te stapelen. Dat betekent dat ik hele gave afspraken moet gaan missen. Want helaas na een reis van drie weken heb ik geen budget om nog langer weg te blijven. En mijn ticket kan ik niet meer omboeken dus daar moet ik een nieuw ticket voor kopen.

Potjandorie!

Ik kreeg er een knoop van in mijn maag. Totdat ik bedacht hoe ik twee jaar geleden ook tegen dingen aanliep die onmogelijk leken te zijn. Met een verschil: ik dacht toen bij alles waar ik tegen aan liep ‘hoe kan het wel’? Ik kreeg daardoor ondermeer 113 kopjes koffie gesponsord waar ik SPEELregels voor terug gaf. En toen ik die vervolgens besloot uit te geven en daar geen geld voor had, kreeg ik binnen 6 dagen 4000 euro bij elkaar om de SPEELregels te kunnen laten drukken. Dus ik pakte mezelf vriendelijk doch stevig bij de kladden en dacht: “Kom op Mariek, het is Summer of PLAY. Laat ik het gewoon proberen.”

Verzin een plan!

En sindsdien draait mijn hoofd overuren. Het ene moment van enthousiasme. En van de gave herinneringen die ik heb aan de acties uit de vorige zomer. Dan weer van de twijfels. Wat als het nou niet lukt? Tussendoor beantwoord ik mailtjes die me stap voor stap dichter brengen bij die gave bedrijven en over de Engelse editie van de SPEELregels. Steeds harder hopend dat het me lukt om hier nog even te blijven. Vandaag heb ik lopend langs het strand met uitzicht op de Golden Gate Bridge (serieus!) een plan bedacht.

Hier komt ie…

Ik ga weer doen wat ik vorige Summer of PLAY deed. Ik ga persoonlijk SPEELregels maken. Maar dan in een kort filmpje! Krijgen jullie ondertussen een beetje mee waar ik uit hang. Nu nog in Amerika. Straks (hopelijk duurt dat nog even) tijdens mijn avonturen in Nederland. En aan het eind van de zomer komt er een exclusief event voor dertig mensen waarmee ik alle avonturen en ontdekkingen deel tijdens de Summer of PLAY afterparty op 21 september.

En natuurlijk houd ik jullie de komende weken op de hoogte met blogs, foto’s en video’s. En is het een directe investering in Bureau Play. Wat ik in de Summer of PLAY aan inzichten ervaringen op doe zal je terug vinden in de producten van Bureau Play.

Het wordt echt ongelooflijk spannend!

Want het gaat om een boel geld in een absurd korte tijd. Maar ik hou wel van een uitdaging! Alhoewel dit wel een hele grote is. Ik heb minimaal 1500 euro nodig om hier nog een paar weken extra te blijven. Zondag 14 juli gaat mijn vliegtuig eigenlijk terug. Als ik dan 50% van het eindbedrag binnen heb, durf ik het avontuur aan en vlieg ik nog niet terug. Maar als ik zondagochtend nog geen 750 euro heb (het bedrag dat ik minimaal nodig heb om een nieuw ticket te kopen) dan wordt het wel een heel groot avontuur. Ik vlieg dan gewoon naar huis en zal bij thuiskomst direct het geld terug storten.

De helft van het geld gebruik ik voor een nieuw vliegticket naar Amsterdam (via New York) en de andere helft voor eten, drinken en andere onkosten. Slapen zal ik voornamelijk bij vrienden (van vrienden) doen.

Zo kan je mij helpen:

Bestel een persoonlijke SPEELregel – 15 euro
Je krijgt een persoonlijke SPEELregel in een kort filmpje gericht aan jou. Of aan iemand waar jij het filmpje aan kado geeft! Het blijft een verrassing wanneer je jouw filmpje ontvangt en waar vandaan. Dat zal steeds weer van een andere locatie zijn in Amerika, Nederland of waar Summer of PLAY mij deze zomer nog meer naar toe mag brengen 🙂

Nodig jezelf uit voor de exclusieve Summer of PLAY afterparty – 50 euro
Yeah, ik ga het einde van de Summer of PLAY vieren met jullie. Nou ja, met 30 van jullie. Op 21 september hou ik een exclusieve Summer of PLAY afterparty. Alle avonturen en ontdekkingen worden gedeeld tijdens een interactieve middag.

Geef een extraatje
Ik vind het zelf super leuk om iets terug te geven. Ik heb van de vorige keren echter geleerd dat mensen het soms ook heel fijn vinden om zomaar iets te geven. Of iets extra. Nou, dat mag 🙂

Add A Comment