Selecteer een pagina

Over

Ik ben Marieke. En ik hou van vragen. Een van de moeilijkste vragen om te beantwoorden vind ik ‘Wat doe jij in het dagelijkse leven?’. Als jij die vraag me weleens gesteld hebt dan weet je dat ik dan een beetje begin te lachen. Ondertussen probeer ik mijn gedachte op orde te krijgen. Want ja, wat doe ik eigenlijk in mijn dagelijkse leven. Wat is dat eigenlijk, het dagelijkse leven?

Wat ik eigenlijk zou willen vertellen, is dat ik altijd aan het ontdekken ben. Dat voor mij iedere minuut een avontuur is. Vol onverwachte wendingen. Dat vind ik heel vaak leuk. Maar ik kom ook op plekken waar ik liever niet ben. Dat is vooral in mijzelf. De ene keer sta ik in een wei vol wilde bloemen, de volgende in een dorre woestijn. Dat speelt zich vooral af in mijn gevoel. De meest bijzondere avonturen vind ik wanneer ik de schoonheid ontdek in die dorre woestijn.

Maar ik kom ook graag fysiek op allerlei plekken. Ik hou van reizen, van dwalen. Over de grens, of in mijn eigen vertrouwde buurtje. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe koffietentjes (een plek waar ik heel graag rondhang) en sinds dit jaar ook naar yogascholen of plekken waar je goed kan rolschaatsen.

Ik ben ook graag op ontdekkingsreis in mijn eigen huis. Boeken lezen, steeds weer een nieuw onderwerp waarin ik alle hoeken van YouTube uitpluis, journalen.

Maar meestal vertel ik dat niet. Of althans niet als eerste. Als ik mijn ietwat ongemakkelijke lachje heb gedaan, zal ik meestal iets vertellen over de SPEELregels. Steeds weer in een andere variant. Dat is de kaartenset en methodiek die ik heb ontwikkeld om meer speelsheid en creativiteit in je dagelijkse leven te brengen. Ik zal vertellen over hoe dat niet alleen meer plezier geeft maar als je het regelmatig doet je helpt om flexibeler te worden, meer veerkracht geeft, je steeds minder in problemen en steeds meer in oplossingen helpt te denken. Over hoe het je meer lef geeft.

Als ik merk dat jij enthousiast wordt, zal ik dat ook worden. Dan zal ik je waarschijnlijk vertellen hoe ik hier ooit op kwam. Dat ik coach was van jonge creatieven. Een ‘gewone’ praatcoach. Hoe ik me steeds meer ging verdiepen in spelen. Door te lezen, niet door het te doen. Totdat ik me dat na twee jaar besefte en het wel besloot te doen. Een maand lang iedere dag een speelkwartier op mijn todo-lijst. een verplicht nummer. Ik vroeg me af of dat kon. Als kind kon ik dat in ieder geval, als het speelkwartier was ging ik meteen. Kon ik dat nu ook nog?

Verder…

Dus, dat doe ik in mijn dagelijkse leven. In mijn blogs vertel ik je graag meer over mijn avonturen. Als je mij tegenkomt en … Vraag dan ‘waar ben jij vandaag enthousiast over?’.