Random Book Club

Koop jij sneller boeken dan dat je ze leest? Heb je een stapel ongelezen boeken waar je maar niet aan toekomt?

Daar hoef je je niet schuldig of overweldigd te voelen (al snap ik je helemaal).

Let’s have some fun! Die rij ongelezen boeken is een schatkist vol mooie te ontdekken inzichten. Daar hoef je ze niet eerst van kaft tot kaft voor te lezen.

Ik heb allemaal leuke opdrachten bedacht waarmee je die schatkist induikt om er losse inzichten uit te grabbelen. De tijd nemen om te schrijven over wat je hebt gelezen. Mooie gesprekken met anderen.

Dat is de Random Book Club. Een leesclub voor één avond.

Iedereen leest zijn eigen boeken, in zijn eigen leeshoekje thuis.

Omdat je gebruik maakt van jouw eigen stapel, is die helemaal afgestemd op wat jou interesseert, nieuwsgierig maakt of waar je meer van wil weten.

Het wordt een verrassende leesavond met zowel tijd voor jezelf, als mooie gesprekken met anderen.

Je hebt er niks anders dan je stapel ongelezen (non-fictie) boeken voor nodig. Boeken over creativiteit, ondernemen, mindfulness, productiviteit of wat jou ook maar interesseert. Die stapel kan ook virtueel op je e-reader zijn.

eindelijk even
de tijd nemen

Neem de tijd voor die boeken die op je liggen te wachten. Kruip in een knus leeshoekje met een stapel boeken om je heen. Lekker een kop thee of glas wijn erbij. Onder een dekentje kruipen. Tijd nemen om te lezen en te journalen.

leesclub voor
een avond

Naast tijd voor jezelf is het ook een gezellige avond met anderen. Een leesclub voor één avond. 

Mooie gesprekken over wat je net gelezen hebt. Je leesplezier delen met elkaar. Nieuwe mensen leren kennen.

verrassende methode ontdekken

Op een verrassende manier ga je schatduiken in je stapel boeken. Je krijgt opdrachten die je ook na deze avond weer kan doen. 

Ontdek hoe je op een speelse manier mooie ontdekkingen doet in je ongelezen boeken.  

Random book club

Woensdag 16 december

20:00 – 22.00 uur

online (via Zoom)

€ 17,50

De oefeningen die we doen, werken het beste voor inspiratieboeken, zelfhulpboeken, businessboeken. Minder goed voor romans. Denk aan boeken die bomvol met nieuwe inzichten en oefeningen staan. Boeken die je hebt gekocht omdat ze je een nieuwe mindset, vaardigheid of gedrag leren. Dat kunnen boeken zijn over productiviteit, creativiteit, ondernemen, spiritualiteit, de toestand in de wereld. Of wat voor onderwerp dan ook.

Nee hoor. Je hoeft niks te lezen vantevoren. Je krijgt alleen een voorpretopdracht waarin je alvast een paar boeken uitzoekt. Die kan je in zo’n tien minuten doen.

Ik kan me goed voorstellen dat je Zoom-moe bent. Je zit tijdens de Random Book Club niet de hele avond naar je scherm te staren. Je gaat lezen maar ook journalen! Het schermdeel van de avond heb ik bovendien zo afwisselend mogelijk gemaakt. Sommige delen zijn we met de hele groep en we gaan ook uit elkaar in duo’s (in break-out rooms).

Dat snap ik heel goed! Ik vind het iedere keer weer even spannend bij online workshops (in het echt vind ik dat trouwens ook). Maar wat heb ik al een boel mooie ontmoetingen gehad zo! Bij de Random Book Club zijn allemaal mede-boekliefhebbers. Het is een gezellige leesclub. Draai het eens om: hoe leuk is het om op zo’n manier nieuwe mensen te leren kennen!

De Random Book Club is speciaal voor mensen met een stapel ongelezen boeken. Maar hoe hoog is een stapel? Vanaf zo’n vijf boeken noem ik het een stapel. Er zit geen maximum aan hoe hoog die mag zijn. Je krijgt nog wel een voorpretopdracht om een selectie te maken. Zodat je op de avond zelf een wat meer overzichtelijke stapel hebt.

je vindt me ook op