Speelkwartier: woordzoeken

Regelmatig hou ik speelkwartiertjes als ik onderweg ben. Handig want het kost me daardoor geen extra tijd en ik heb toch mijn geliefde portie plezier.

Zoals laatst tijdens een wandelingetje van een paar minuten naar Mem’s, een heel fijn koffietentje bij me om de hoek. Ik zat in een diepe denkmodus en had echt even behoefte aan een creatief uitstapje. Ik bedacht om een woord te ‘zoeken’ in de letters die ik tegen kwam op straat. Dit is ‘m geworden:

In het volgende speelkwartier nog bedenken wat het betekent 🙂 Jij een leuke inval? Ik hoor ‘m graag!

 

Comments

 1. Hai Marieke,
  Wat een leuk idee dit! En ik weet wat het betekent. Je hebt af en toe een denkpas nodig en dan pas mag je uitgebreid over dingen gaan denken en stoeien en piekeren en ‘wel of toch niet’-en en waarommen. Krijg je de pas niet, dan moet je het gewoon op je gevoel doen, doen wat je ingegeven wordt. Eigenlijk gewoon DOEN dus!
  Leuk hoor! Als je zo’n pas hebt, hou ik me aanbevolen!
  Groeten, Loes

  1. Marieke van Dam

   Love it! Heel goed om regelmatig even je denkpas kwijt te zijn 🙂

 2. Marieke van Dam

  Ook hele mooie reacties op Facebook en Twitter:

  Oliver: Dat je het antwoord niet weet en dan zegt “ik pas! denk ik”.

  Yoeke: Een zelfgetekend pasje op creditcardformaat dat je regelmatig tegenkomt in je portemonnee en je eraan herinnert dat je een denkvergunning hebt, zodat je meteen een frisse gedachte maakt omdat het kan.

  Yoeke: of was het die manier van lopen, beetje traag, vooral in het bos maar ook wel eens in een drukke winkelstraat, blik op oneindig, waarbij je gemakkelijk op nieuwe gedachten komt?

  Alan: Vrijkaart om het denken aan anderen te laten (“bij deze zet ik mijn denkpas in”) & zelf gedachteloos op je favoriete plek gaan zitten/liggen/hangen genieten. Anders een aanduiding om aan te geven dat je nog niet zo lang je gedachten over betreffend onderwerp hebt laten gaan.

  Marleen: Denkpas als het nodig is 🙂

  Hanny: Een pas dat nodig is als je begint met denken! Een pas voor de voelers, denkers hebben de pas niet nodig! Dat is wat ik voel…

  Kirsten: Zo’n pasje waarmee je overal nieuwe inspirerende gedachten kan tanken natuurlijk! 🙂

  Beke: Ja die moet ik soms even wegleggen als ik aan t spelen ben #denkpas 😉 Of: denkpas na het spelen Of: een dal in je denken.

Add A Comment