Selecteer een pagina

Wat is jouw plezier-in-de-weg-zitter?

aug 12, 2015 | Blog | 4 reacties

Opnieuw beginnen is nog best een uitdaging. Een paar weken geleden bekruipt me een radeloos gevoel als ik aan de slag wil met mijn nieuwe richting. De blokkentoren is omgegooid maar nu ligt alles op de grond. Ik heb geen idee waar ik moet beginnen. Wat een chaos.

Het gevoel herken ik van wanneer ik mijn huis weer eens rigoureus wil opruimen. Enthousiast trek ik dan al mijn kasten leeg. Tot ik ineens midden in een huis vol troep sta. Met mijn handen in mijn haar. Ik wilde een schoon huis maar ineens is er alleen maar bende.

Dat beeld helpt me om uit dat wanhopige gevoel te stappen. Ik weet hoe het moet. Gewoon ergens beginnen. En ordenen. Stapeltjes maken.

Daarvoor kies ik mijn favoriete opruimtool: een spreadsheet. Dat geeft me altijd direct een gevoel van overzicht. Dat is precies wat ik nu nodig heb. Ik begin alle ‘blokjes’ daar in te zetten.

Ik pak mijn notitieboekjes erbij en pik er uit wat ik mee wil nemen. Ik blader mijn favoriete boeken door en lees de stukjes terug die ik heb gehighlight. Ik duik oude mails op om te lezen waar mensen tegen aan lopen en krijg daar waardevolle input voor tijdens de eerste dates van de koffietentjestour.

Ik ontdek verbanden. Ik leg bij elkaar wat bij elkaar past. Maak categorieën. Stapeltjes. Soms worden stapeltjes weer gesplitst of juist samengevoegd met anderen.

Al snel blijkt één stapeltje er uit te springen. Die met het stickertje ‘plezier’.

Daarin zit de vraag die mij de afgelopen jaren het meest gesteld is:

‘Hoe maak ik ruimte voor meer plezier? Ik wil er graag meer van. Maar ik kom er niet aan toe omdat er zo ontzettend veel belangrijke dingen zijn die eerst moeten gebeuren.’

Het stapeltje barst verder van de theorie, ervaringsverhalen, technieken, tips. En er ontstaan rode lijnen, thema’s.

En zo ontvouwt ineens, als vanzelf, een nieuw product. Een programma. Eentje waar je meer plezier van krijgt. Maar ook één waarin dat wat je tegenhoudt aan bod komt. En hoe je zorgt dat je er meer van in je leven krijgt. Hoe je echt prioriteit kan geven aan plezier. Binnenkort vertel ik je er meer over.

Ondertussen ben ik heel benieuwd.

Wat staat jou in de weg om meer plezier te hebben?

Jouw input helpt me bij het bouwen aan dit stapeltje. Dus ik ben heel benieuwd! Ik zou het super vinden als je je gedachten wilt delen. Dat kan door hieronder je reactie achter te laten.