dwaalsessie

Een dwaalsessie is een mix tussen een avontuur, inspiratiesessie en coaching waarbij we een paar uur met elkaar op pad gaan.

We gaan samen onderzoeken én ervaren waar jij meer van wil, wat je daarin tegenhoudt en vooral ook wat je nodig hebt. Door even uit je dagelijkse dingen te stappen voel je weer waar je naartoe wil.

Even uit de haastige stroom van drukdrukdruk en doordoordoor stappen. Loslaten van de strakke blik op alle moetjes, targets en todo’s geeft je ruimte om je creativiteit op te laten borrelen en te ontdekken wat er in je leeft.

Door op onverwachte zijpaadjes terecht te komen, maak je nieuwe verbindingen, kom je op andere ideeën.

Ik neem je mee naar een inspirerende omgeving ergens in een stad. We beginnen in een koffietentje met wat lekkers erbij en gaan daarna zo’n 2,5 – 3 uur dwalen.

We hebben geen plan (alleen dat is al heel verfrissend). Het is een middag vol verrassing en verwondering. Jouw nieuwsgierigheid, wat er in je leeft en wat jouw aandacht trekt, wijst ons de weg. 

Onderweg stel ik prikkelende vragen. Je krijgt speelse opdrachten waardoor je de stad op een frisse manier bekijkt én leert het te gebruiken als inspiratiebron voor waar jij meer van wil.

We sluiten af met het maken van een dwaalkaart waarin je jouw inzichten en vervolgstappen verzamelt. Heel handig om na de dwaalsessie terug te kijken om steeds weer inspiratie uit te halen.

Als je gewend bent om je werk en je leven tot in de puntjes uit te stippelen dan is dwalen bovendien een waardevolle nieuwe vaardigheid om te leren. Want al dwalend ontdek je hoe jij jouw nieuwsgierigheid en plezier volgt.

Benieuwd naar eerdere dwaalsessies?

Hieronder vind je een paar verslagen die ik eerder op Instagram Stories deelde.

Wat vonden anderen van hun dwaalsessie?

Rhodee van der Kam
Even Eef | Mailblue specialist

In de drukte van alledag vind ik het lastig om ruimte te maken voor mezelf en mijn ideeën. Ik vond het fijn om daar eens uitgebreid de tijd voor te nemen.

De dwaalsessie was voor mij een stok achter de deur én een kado aan mijzelf.

Ik vond het fijn om eens zo bewust bezig te zijn met mijn creatieve proces. Het hielp me om mijn focus in de juiste richting te zetten.

Marlisa Wareman

Wat de dwaalsessie mij bracht: een vriendelijke spiegel waarin ik mijzelf zag en dacht ‘ja, kijk nou toch eens.. dit ben ik! Met mijn dromen, mijn onzekerheden, mijn tempo – en alles is oké.‘.

Ik ging naar huis met een vleug bevestiging dat ik echt mag geloven in mijzelf, mijn eigen wil, mijn eigen kunnen, mijn gevoel en mijn interesses. En dat ik deze op mijn manier met de wereld mag gaan delen.

We stonden bewust stil bij dingen die ik onderweg opmerkte. Het dwaalverslag maakt dat alles nog steviger in mijn geheugen gegrift staat. Dat merk ik omdat ik regelmatig een moment terug denk aan de dwaalsessie (met voor mij de reminder: het is oké, je doet het goed).

De impact van de dwaalsessie heeft me echt verrast en ontroert me.

Gijske de Bruijne

Marieke denkt op een verfrissende manier en hielp me door de dwaalsessie van een andere kant naar mijn ideeën te kijken. Ik kon ze met haar begeleiding beter indelen op wat plezier en energie geeft.

We namen onder de loep wat ik spannend vind, om daarna mini missies te formuleren die ik op korte termijn kan uitvoeren. Ik ben heel blij dat Marieke me weer een stap verder heeft geholpen op mijn pad!

Petra Wiebenga