Coachingstraject

In een coachingstraject ga je ruimte in je leven en werk creëren waarin je je laat leiden door plezier, door je nieuwsgierigheid.

Vrije ruimte waarin je je ingevingen, fluisteringen en creatieve impulsen volgt. Waar je niet vooraf hoeft te weten waar je uitkomt.

Ruimte waarin je mag ontdekken, klooien, spelen, nieuwe dingen uitproberen.

Mijn coachingstrajecten gaan niet volgens een stappenplan. Dit soort ontdekprocessen en waar je daarin tegen aanloopt zijn heel persoonlijk. Daarom is dit een 1-op-1 traject met veel aandacht en contact. Afgestemd op jou.

In een ontdekgesprek kijken we samen waar jij tegen aan loopt en waar je behoefte aan hebt. We stellen dan in overleg een pakket samen dat bestaat uit een samen te bepalen aantal online coachingsessies en/of dwaalsessies waarbij we samen met elkaar op pad gaan. Je krijgt ook een online omgeving waarin we samenwerken.

Benieuwd of een traject iets voor jou is?

Ervaringen van anderen

Ik heb tijdens het coachingstraject veel geleerd over hoe ik in beweging kom en blijf, waardoor mijn creativiteit kan stromen. Over hoe ik de plannen in mijn hoofd van groot en ingewikkeld weer klein en licht kan maken.

Ik durf meer te vertrouwen op het proces zelf en m’n vonkjes te volgen. Marieke moedigt op een hele fijne manier aan om te experimenteren en te spelen, het eindresultaat los te laten, zodat verrassende dingen kunnen ontstaan. Marieke is bovendien echt een expert in ‘lief zijn voor jezelf’.

Het voelt nog steeds spannend om nieuwe dingen in de wereld te zetten, maar ik weet nu hoe ik zorg dat die angst me niet meer verlamt.

De ‘live’ dwaalsessies waren echt een belevenis!

Jitte Evenhuis

Het traject bij Marieke haalde me uit mijn hoofd en zorgde ervoor dat ik aan de slag ging. De opdrachten waren cadeautjes, bij het openen was ik elke keer weer benieuwd wat erin zou zitten.

Door kleine oefeningen werden patronen op een hele directe en soms zelfs fysieke manier duidelijk. Ik vond het interessant om zo bewust met mijn creativiteit bezig te zijn. Hoe zet ik het aan, wat is het voor mij, wanneer raak ik geblokkeerd, wat kan dan helpen?

Marieke weet mijn speelse kant aan te zetten. Ik kreeg door de oefeningen en onze gesprekken weer zin om aan de slag te gaan, andere materialen te ontdekken. Dat is voor mij als creatief heel waardevol, want het is èn heel leuk om te doen èn ik ontdek nieuwe dingen.

Mijn valkuil is om vooral grote projecten te bedenken, door Marieke kom ik weer terug bij het kleine. Je hoeft niet altijd te weten wat eruit gaat komen om ergens mee te beginnen en creativiteit zit zoveel dingen. Het was lang geleden dat ik zo heb gewerkt, lang leve het ‘doe maar watten’!

Beke Olyhrook

Ik had een paar projecten die ik graag wilde doen maar die ik steeds liet liggen. Ik zette me vast, doordat ik van tevoren eerst wilde weten wat iets zou opleveren. Anders voelde het voor mij te vaag. De dingen waarvan ik dacht ‘dat lijkt me gewoon heel leuk om te doen’ deed ik niet. Ik stopte daardoor mijn inspiratie, ideeën en creativiteit.

Door het traject bij Marieke heb ik nu een nieuwe aanpak en houding gevonden, waarbij ik niet eerst alles uit hoef te denken maar die wel heel praktisch is. Ik heb ontdekt dat ik daardoor al veel kan in korte tijd. Ik maak nu wel de dingen die ik graag wil maken, met meer plezier en rust.

Het traject lijkt op het eerste gezicht luchtig, leuk en verrassend. En dat is ook zo maar het ging veel dieper dan ik had verwacht. Ik denk dat het juist door die combinatie zo goed beklijft.

Het contact met Marieke voelde vertrouwd en warm. En met veel aandacht!

Marjolein van Braam Morris

Zo fijn, Marieke begrijpt hoe mijn chaotische fladderhoofd werkt! Ze heeft een lichte, speelse, nieuwsgierige manier van werken die ik heel prettig vind. En tegelijkertijd gaat ze ook de diepte in.

Ik heb altijd veel ideeën en inspiratie maar mijn plannen maakte ik steeds veel te groot en ingewikkeld, waardoor ik niet vooruit kwam.

Het traject bij Marieke heeft me geholpen om te ontdekken hoe het anders kan. Ik vond het heel bijzonder om te ervaren wat er gebeurt door met kleine stapjes te werken. En om je enthousiasme te volgen.

Wat eerst nog zwaar en geforceerd voor me voelde wordt daardoor kleiner en eenvoudiger. En het lukt nu wel om mijn ideeën in beweging te krijgen!

Sharon Huisman