Random Book Club voor teams en events

De Random Book Club kan ook als workshop geboekt worden voor events of teams.

Als leuke activiteit, maar ook als creatieve sessie om op een verfrissende manier met teamvraagstukken aan de gang te gaan.

Wil je kijken of dit iets voor jouw event of team is? Plan hier een ontdekgesprek om samen te kijken wat ik voor je kan betekenen.Ik ontwikkel altijd op maat en denk graag mee!

Hieronder vind je een paar voorbeelden van eerdere workshops.

Teambuildingsessie

Ik kreeg de vraag of ik vanuit de methode van de Random Book Club ook een sessie kon ontwikkelen om met teamvraagstukken aan de slag te gaan. Maar natuurlijk!

In de sessie lag de focus in de het eerste deel op het team zelf: de collega’s elkaar eerst op een frisse nieuwe manier leren kennen, kijken waar zij tegen aanliepen in hun werk en hoe zij elkaar daar bij kunnen ondersteunen.

In de tweede helft bekeken ze een team vraagstuk vanuit verschillende (verrassende!) perspectieven.

Workshop bij Het Faciliteer Event

Change consultant Mireille Beumer organiseerde Het Faciliteer Event. Een hele dag inspiratie over het faciliteervak en samenwerken binnen teams.

Ik gaf daar de workshop ‘Inspiratie uit onverwachte h(b)oek’.
Een aangepaste versie van de Random Book Club met een vertaling naar hoe facilitators de oefeningen in hun eigen werk met teams in kunnen zetten.

Bijvoorbeeld voor:

  • Verfrissende opschudders.
  • Deelnemers elkaar op een andere manier leren kennen (juist ook voor teams die elkaar al langer kennen).
  • Aanboren van creativiteit (ook voor mensen die zichzelf niet creatief vinden).
  • Persoonlijke – en teamvraagstukken vanuit verfrissend perspectief oplossen.

Workshop in bibliotheek

Bibliotheek Veenendaal boekte de Random Book Club als eerste als workshop. Dat deden zij voor De Fabriek op Zondag, waarbij ze wekelijks talks en workshops programmeren.

En omdat we dat in een gebouw vol met boeken deden, bedacht ik (natuurlijk!) een speciale biebversie. De deelnemers namen niet hun eigen ongelezen boeken mee maar gingen eerst met zoekopdrachten de bieb in om hun stapel samen te stellen.

Benieuwd of de Random Book Club iets voor jouw team of event is?