Raak je overspoeld door je hoofd vol ideeën?

Je hebt een hoofd vol mooie plannen, waar je dolgraag mee aan de slag wil. Alleen blijf je hangen in eindeloos perfectioneren, twijfelen, nadenken over hoe het beter kan.

Je enthousiaste ideeën groeien al snel uit tot grote ingewikkelde plannen waarbij je niet meer weet waar je in hemelsnaam moet beginnen.

Of ze blijven zich verstoppen achter gedachten als “wie zit daar nou op te wachten”, “ze zien me al aankomen” en “hier kan ik toch nooit geld mee verdienen”.⁠

Zo kom je geen stap vooruit. Het komt maar niet van de grond. Ook al ben je er in je hoofd al zoveel uren (weken, maanden!) mee bezig geweest.

Zo zonde! Want juist die spannende dromen omzetten in acties is waar je de wereld kleur mee geeft. Niet alleen voor jezelf maar ook voor de mensen die je daarmee helpt.⁠

Je hebt helemaal geen goed uitgedacht plan nodig om te beginnen. Je komt het makkelijkste in beweging door het juist heel klein te houden. Door meteen te beginnen, met wat je nu al allemaal kan, weet en doet. Vanuit dat eerste begin ontdek je dan vanzelf wat de volgende stappen zijn.

Maak het klein en eenvoudig!

Maar hoe doe je dat? Waar begin je dan? Hoe hou je het klein? Hoe zorg je dat je perfectionisme niet in de weg zit? En dat je durft!

We gaan met al die vragen aan de slag tijdens ‘Begin met beginnen’. Deze mega-mini-workshop-week in één dag zit vol workshops, opdrachten en mijmermomenten die je helpen om van een hoofd vol ideeën naar een concreet mini-actieplan te gaan.

Je eindigt de dag met een overzichtelijk begin waarmee je meteen aan de slag kan. En ook heel graag wil! Want plezier is de basis van je nieuwe start. Geen moeilijk gedoe. Je gaat het juist klein en behapbaar maken.

De workshops zijn online waardoor je deze dag thuis kan doen in je eigen vertrouwde omgeving (of op een andere plek waar jij het liefste bent). Een hele dag alle aandacht geven aan jouw dappere dromen, prachtige plannen en interessante ideeën om er de volgende dag mee aan de slag te gaan!

In deze mega-mini-workshop-week (in één dag) ga je stoppen met nadenken over je ideeën en beginnen met beginnen!

Ben je erbij? Ik hoop het! Het lijkt me super om je te helpen je ideeën tot leven te laten komen.

 

workshops

workshop 1:
waar zit je plezier?

Prachtige plannen blijven vaak steken achter spannende gedachten. ‘Ze zien me al aankomen’ of ‘Het is niet goed genoeg’?

Je kan daardoor blijven hangen in perfectionisme. 

Plezier helpt om je ideeën in beweging te krijgen. Zodat je vanuit je enthousiasme aan de slag kan. Zelfs al vind je het spannend!

WORKSHOP 2:
welk idee kies je?

Al die ideeën! Je vindt zoveel leuk. Je kan van alles verzinnen om te doen. Maar je weet niet zo goed waar je dan eens zal beginnen.

Maar welk idee is nou het beste? 

In deze workshop leer je een methode om alle ideeën uit je hoofd te halen en bewust te kiezen met welke je aan de slag gaat.

 

WORKSHOP 3:
hoe begin je klein?

 Hoe hou je het begin nou klein en eenvoudig? 

We gaan in deze workshop kijken hoe je snel met je idee aan de slag kan door het klein en eenvoudig te maken.

Je leert over de kenmerken van ideeën die je makkelijk in beweging krijgt. En hoe je ze van daaruit organisch kan laten groeien naar de grote mooie droom die nu nog in je hoofd zit.

begin met beginnen

Programma

09.30 – 10.30 workshop 1: Waar zit je plezier?

10.30 – 11.30 opdracht + mijmertijd

11.30 – 12.30 workshop 2: Welk idee kies je?

12.30 – 14.30 opdracht, mijmertijd en lunchbreak

14.30 – 16.00 workshop 3: Hoe begin je klein?

 

09.30 – 16.00 (ONLINE)

nieuwe datum nog niet bekend

 

anderen over 'begin met beginnen'

Ik was heel nieuwsgierig hoe het zou zijn om met Marieke "iets" te doen. Ik volg haar graag via Instagram en heb super veel bewondering hoe creatief en origineel zij te werk gaat. Dus toen zij de workshop Beginnen met Beginnen lanceerde, heb ik geen moment getwijfeld om mee te doen.

En wat een dag! Online maar heel persoonlijk. Door prikkelende en open vragen te stellen, leidt ze je door je eigen gedachten en komen er hele verrassende zaken naar boven. Wat ik vooral geleerd heb, zijn handvatten om te starten met het uitwerken van een idee. Niet aan het begin, niet aan het einde maar in het midden. Daar waar het leuk is 🙂

Aan het einde van de dag had ik een concreet idee en een concrete eerste stap die heel behapbaar en klein is. Dus no more excuses 🙂

Rhodee van der Kam

Zolang als ik me kan herinneren maak ik de dingen nogal groot en vaak ingewikkeld. In drukke tijden verlamt me dat, dan kom ik niet in beweging en dat levert nogal wat frustratie en stress op. Het werk wordt er ook niet leuker door.

Tijdens de workshopdag Begin met Beginnen was het heel fijn om stap voor stap een aanpak te volgen die me helpt om het weer behapbaar te maken, om keuzes te maken en in kleine zachte stapjes in beweging te komen. En dat werkt!

Ik ben verrast dat het zo simpel kan zijn, met een beetje steun en aanmoediging. Fijn ook dat ik nu na afloop een aanpak heb die ik er zelf keer op keer bij kan pakken!

Marjolein van Braam Morris

aan de slag met je ideeën in deze onzekere tijd?

Het is een gekke tijd. Toen ik ‘Begin met beginnen’ dag deelde werd het steeds duidelijker dat Corona ons ook in de greep zou krijgen maar waren de maatregelen nog niet zo ingrijpend. 

Ik heb getwijfeld of ik het wel door moest laten gaan. Maar ik besefte me dat dit juist het moment is om deze dag te doen.

Ik zie om me heen dat er zoveel nieuwe initiatieven ontstaan. Veel mensen voelen het verlangen om aan de slag te gaan met waar ze echt blij van worden. 

Ik zie ook dat veel mensen het gevoel hebben de boot gemist te hebben. Of tussen alle veranderingen waar ze moeten dealen het niet lukt om hun idee klein en behapbaar te maken waardoor je er meteen mee aan de slag kan. 

Tijdens Begin met beginnen is dat wat we gaan doen. Kijken hoe je je plan klein maakt, juist niet te ver vooruit kijken, heel dichtbij jezelf blijft in wat je maakt en ontwikkelt. Om onderweg informatie te verzamelen over wat werkt en wat niet. 

De workshopdag is al geweest. Wil je er een volgende keer bij zijn? Meld je dan aan voor de wachtlijst. Dan hou ik je op de hoogte! 

je vindt me ook op