Speelregels: de kracht van de crowd

Nog geen week geleden vertelde ik ‘de wereld’ via deze website mijn wens. Ik wilde binnen drie weken via leningen en bestellingen 4.000 euro bij elkaar krijgen om de speelregels als kaartenset uit te geven. Ik was me er dondersgoed van bewust dat het een pittige uitdaging was die ik aanging. Toch had ik tegelijkertijd alle vertrouwen dat het zou gaan lukken. Aan mijn energie en enthousiasme zou het in ieder geval niet liggen. En bovendien was de vormgeefster al aan het werk en de drukker al besteld. Het mocht dus ook niet mislukken.

Maar jeetjemineetje, ik had in mijn stoutste dromen niet kunnen bedenken dat het zo zou lopen als het is gegaan. Nadat ik de site en mijn wens met de wereld had gedeeld, begon de bal te rollen. De leningen en bestellingen bleven in een constante stroom binnen komen. Ik hoefde er zelf eigenlijk nog amper aandacht aan te geven. Ik werd verrast door alle mensen die enthousiast begonnen te twitteren en facebooken. En dat waren zulke mooie teksten dat het me soms letterlijk de adem benam.

Ook al hoefde ik niet veel moeite te doen om het geld binnen te krijgen, het verwerken van alles bleek een flinke klus. Bovendien liep dat ook nog eens parallel met het productieproces dat we onder hoge druk deden. Ik dook ’s ochtends vroeg achter mijn laptop en kroop er laat op de avond weer vandaan. Maar wat was dat goed vol te houden door alle mailtjes met weer een lening of bestelling die binnen kwamen. Tussendoor werkte ik regelmatig mijn begroting bij en zag tot mijn verrassing hoe het beoogde doel in een ongelooflijk snel tempo steeds dichter bij kwam. Wow, bedankt lieve mensen voor de financiële support maar vooral ook voor het vertrouwen, de overvloed aan bemoedigende woorden en de energie die jullie me daarmee hebben gegeven!

Nu gaat de teller weer op nul. De kaartensets die vanaf nu worden verkocht hou ik daar op bij. De mensen die mij geld hebben geleend krijgen namelijk de eerste helft van hun lening terug bij 500 verkochte kaartensets. En wat zou ik het gaaf vinden als ik ze dat ook zo onverwachts snel zou kunnen doen 😉

Comments

 1. Nel

  Ik had niet anders verwacht, Marieke! En dit is nog maar het begin….

  1. Marieke van Dam

   En voor jou geldt hetzelfde Nel. Zo blij met je support!

 2. Jan

  Helemaal goed en ook ik had niet anders verwacht. Gefeliciteerd en vooral blijven spelen!!!

  1. Marieke van Dam

   Dankjewel voor je grenzeloze vertrouwen Jan! Door zulke fijne mensen als jij om me heen, lukken me dit soort dingen.

Add A Comment