Speelregels: de eerste voorstellen van de vormgever

Een paar weken geleden wilde ik de kaartenset nog zelf vormgeven. Ik zou er een stuk of 100 drukken en kijken of er genoeg belangstelling zou zijn. Dan pas zou ik een professioneel iemand betalen om ze helemaal op en top mooi te maken. En toen kwam Susi Bikle van Studio Zipper op mijn pad. Zij was meteen enthousiast over de speelregels. Zij durfde het risico aan om er al mee aan de slag te gaan en pas later betaald te krijgen. Doordat Susi met me mee deed, kreeg ik er ineens veel meer vertrouwen in. Ik besloot de sprong te wagen en de kaartenset in een veel grotere oplage op de markt te brengen. Vanochtend liet Susi mij de eerste voorstellen zien. En ik ben er nu helemaal van overtuigd dat het een succes gaat worden. Wat een ontzettend gave ontwerpen heeft ze gemaakt!

De speelregels zijn ontstaan als bedankje aan de mensen die mij een kopje koffie hebben geschonken. Susi is vanuit de koffiekopjes schetsen gaan maken.

Speelregels - de eerste ontwerpen

Vervolgens is ze alle speelregels door gaan lezen. En bedacht ze bij iedere speelregel een doodle. Ik vind het zo leuk dat ze echt vanuit het idee van de speelregels aan de slag is gegaan.

En vanuit een combinatie van de koffie en de doodles is ze  gaan experimenteren met allerlei verschillende ontwerpen voor de kaartjes.

Steeds als ik de map met voorstellen open, word ik er zo blij van. Susi heeft de ideeën die in mijn hoofd zaten ontzettend goed vertaald. En zo mooi had ik het zelf nooit kunnen maken! De komende dagen ga ik op een rijtje zetten met welke elementen we verder gaan.  Ik houd jullie op de hoogte!

 

Comments

  1. Prachtige kaarten, geweldig creatief idee! Ik wil graag in contact met je komen. Groetjes van Ina.

Add A Comment