Summer of PLAY

Het begon met een driehoekje die een goede vriendin voor me tekende. “Dit is je bedrijfsnaam’, zei ze. ‘Zie je, het symbool van de play-knop. Want je brengt mensen in beweging en doet dat op een speelse manier.’ Toen was het alleen nog een bedrijfsnaam maar al snel raakte ik steeds meer gefascineerd door het begrip spelen. Wat voor rol speelt het eigenlijk in ons volwassen leventje? Hoe belangrijk is het? Wat kunnen we leren van spelende kids? Serieuze vragen. En ik werd er blij van want spelen is vrijheid, kleur, ravotten in het ballenbad, ’s ochtends de deur uit gaan zonder plan en ’s middags weer terugkomen met allemaal avonturen, de tijd vergeten, gilletjes van enthousiasme. Ik wilde daar ook veel meer mee met Bureau Play. Maar hoe? Ik kwam er niet goed uit….

Dus werd het hoog tijd voor een Summer of PLAY. Deze lente en zomer neem ik de tijd om me helemaal onder te dompelen in alles wat met spelen te maken heeft. Terug de zandbak in! Ruimte om ideetjes uit te proberen. Mensen te ontmoeten die ‘iets’ doen met spelen. Experimenteren met nieuwe producten. Speelse bijeenkomsten organiseren zoals de #stoepkrijterij. En natuurlijk vooral… zelf spelen!

Ik zou heel graag mensen ontmoeten die ‘iets’ met spelen doen. En ik wil leuke dingen doen, boeken lezen, docu’s kijken die over spelen gaan. Heb jij tips voor me, ken/ben je iemand die ‘iets’ doet met spelen of heb je een gedachte die je met me wilt delen? Ik hoor heel graag van je! Je kan tips hieronder achter laten. Een mailtje of belletje kan natuurlijk ook! Mijn contactgegevens vind je hiernaast.

Doen

Tijdens mijn Summer of PLAY heb ik dankzij een paar te gekke tips van online- en offlinevrienden al een paar hele leuke dingen op de planning staan. Meer tips zijn van harte welkom 🙂

20 april – Lezing De Spelende Mens (Volksuniversiteit)

7 mei – Nachtelijk Buitenspelen

14 mei – De stoepkrijterij

20 mei – Workshop Schatschrijven (Yoeke Nagel)

28 mei – 4 juni Inspiratieweek (DeBerghut – Oostenrijk)

23 juni – Powerdag (Vrouw&Passie)

ntb – Speeldag (Speel wie je bent)

Lezen

De afgelopen jaren heb ik allerlei boeken besteld over spelen en een paar daarvan heb ik gelezen, anderen heb ik even doorgescand. Nu wordt het tijd om echt eens diep deze boeken in te duiken. Vraag je je af of dat wel spelen is? Ja, dat is het zeker! Als kind las ik al de hele bibliotheek leeg. En dat doe ik nog steeds met heel veel liefde. Ik ben alleen zo’n lezer die én een boek in haar tas heeft én één naast de bank én een hele stapel op het nachtkastje. Ze worden daardoor niet altijd uitgelezen. Deze boeken beloof ik hierbij plechtig de komende zomer mijn volledige aandacht te geven. Hieronder vind je een lijstje. Ook hier zijn tips weer van harte welkom!

 

Play – Stuart Brown

The Play Ethic – Pat Kane

Homo Ludens – Johan Huizinga

The Ambiguity of Play – Brian Sutton-Smith

Beyond Love and Work (Why Adults Need to Play) – Lenore Terr

The Gift of Play – Barbara Brannen

Het Pippi Langkous Principe – Christine Weiner & Carola Kupfer

The Artist’s Way – Julia Cameron

Spel en Groepsproces – Henk Delcour

Living Out Loud – Kerri Smith

Coaching the Artist Within – Eric Maisel

Reality is Broken – Jane McGonigal

Ignore Everybody (and 39 Other Keys to Creativity) -Hugh MacLeod

The Business Playground – Dave Stewart & Mark Simmons

The Creative License – Danny Gregory

 

Comments

  1. Jan

    Als boekenfreak ben ik nu al heel benieuwd welke speelse ideeën je uit de boeken haalt. De titels alleen prikkelen al. Wat volg je een leuke weg, kijk uit naar je volgende blog. Play on!!

  2. Pingback: Een geboorte in de koffiezaak

  3. Pingback: het boek en de speelregels

Add A Comment