Terugblik op de Stoepkrijterij

Ik had Elsbeth nog nooit in levende lijve ontmoet. En zelfs op twitter hadden we niet meer dan een handvol tweets uitgewisseld. Ik was erg benieuwd. Met wie zou ik deze middag stoepkrijtend doorbrengen? Toen Elsbeth aan kwam fietsen met haar gele lentejurk en groene haarband wist ik meteen ‘dit zit goed’. En na wat korte kennismakingspraatjes kwam al snel de stoepkrijt uit onze handtassen.

Het begon als een klein ideetje op Twitter. Elsbeth Boom stuurde me een tweet met het fantastische idee om een keer met een groepje mensen te gaan stoepkrijten. En hoppakee, anderhalve week later was de eerste Stoepkrijterij een feit. Met een vrolijk groepje grote, en een paar kleine, mensen gaven we afgelopen zaterdagmiddag kleur aan een prachtig schoolplein midden in Amsterdam.

De Stoepkrijterij bleek een mooie combi van lol trappen en nieuwe mensen ontmoeten. In plaats van de ‘wat doe jij in het dagelijkse leven’-vraag bij het voorstellen, vroeg men nieuwsgierig naar waar de ander zijn of haar stoepkrijt had gekocht. De middag leverde creatieve uitspattingen, gelach, onverwachte gesprekken en bijzondere nieuwe contacten op.

Absoluut een van de hoogtepunten was toen een paar buurtkinderen mee gingen krijten en vervolgens een grote tekening maakten om ons te bedanken voor de leuke dag (zie laatste drie foto’s onderaan). En dat Elsbeth en ik ondertussen arm in arm ontroerd toekeken.

Comments

 1. Marian Sijben

  Hallo Marieke,

  Wat een gaaf initiatief dat stoepkrijten! En het voornemen om vaker speelkwartier te houden ook. Geloof werkelijk dat het de mens goed doet.
  Hoe is het verder met je? Ik heb je zojuist toegevoegd aan mijn twitter om je te volgen.

  Groetjes,
  Marian Sijben

 2. Marieke van Dam

  Thanks! Ja, was ook echt te gek 🙂 Het gaat goed. Vooral bezig met mijn speelkwartierexperiment. Leuk om elkaar op Twitter te volgen!

 3. Pingback: Speelkwartier: week 3

 4. Pingback: Summer of PLAY

Add A Comment